Gemaakt op 10-01-2020 16:15
Openbare containers en de puinhoop die ontstaat           

                       

Het is heel veel mensen volkomen terecht een doorn in het oog. Bij de gezamenlijke container die gebruikt wordt door bewoners van een bos, bewoners die aan een plein wonen of bewoners van een appartementencomplex kun je amper nog komen, zo vol staat het namelijk vaak rondom de containers. En het gekke is, alles wordt er maar bij gezet. Een wc-pot bij de papiercontainer of een half bankstel bij het plastic. Gezamenlijke en openbare containers zorgen voor een enorme puinhoop, ook omdat niemand zich echt verantwoordelijk voelt voor de rotzooit die zo ontstaat.
Bekijk meer»
Gemaakt op 04-12-2019 10:43
Het huren van een afvalcontainer           

                       

Veel bedrijven waar u een container kunt huren, verhuren afvalcontainers aan zowel particulieren als aan bedrijven. De prijzen kunnen door het verhuurbedrijf dus verschillen omdat deze met of zonder BTW genoemd zijn, Let hier dus goed op. Wanneer u misschien thuis een container nodig heeft omdat u iets in uw huis aan het verbouwen bent, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer, kunt u een container huren. Maar ook wanneer u een bouwbedrijf heeft en een aantal bouwcontainers nodig heeft op de werkplek kunt u een afvalcontainer huren.
 
Bekijk meer»
Gemaakt op 15-10-2019 16:55
Krijgen we binnenkort statiegeld op blik?           

                       

Dat we allemaal minder afval gaan produceren is natuurlijk belangrijk voor het milieu. We moeten er steeds meer naar streven om een circulaire economie te creëren. Op veel vlakken lukt dat al best aardig. Door diverse campagnes word aangespoord om kapotte elektronische apparaten in te leveren op een centraal punt of om het apparaat te repareren. Toch gaat het lastig zijn om geen afval te produceren. Het is dan ook zaak om de hoeveelheid afval die we per dag produceren, goed te scheiden en te recyclen. De overheid verzint veel plannen om iedereen aan het scheiden van afval te krijgen. Er zijn namelijk nog steeds een hoop mensen die het niet doen. Deze maand stelde de coalitie voor om statiegeld op blik in te voeren. Het idee kwam van regeringspartij ChristenUnie en de motie werd ondersteund door CDA, D66, SP, PvdA en GroenLinks. Gaan we in 2022 dus ook blik in de supermarkt moeten inleveren zoals in Duitsland?
Bekijk meer»
Gemaakt op 09-09-2019 15:33
Het ophalen van huis-, tuin- en keukenafval wordt duurder           

                       

Het maakt niet uit in welke gemeente u woont. De kans is groot dat u te maken heeft gekregen met een nieuwe manier van afval ophalen of dat uw gemeente in 2020 het beleid gaat veranderen. Het inzamelen van afval is tegenwoordig een hot item. Dat komt omdat gemeentes aan milieueisen moeten voldoen van de overheid. De burgers moeten minder afval creëren waardoor gemeentes constructies verzinnen om de hoeveelheid afval terug te dringen. Voor een groot gedeelte zal dit bereikt worden door het beter sorteren van afval. Op veel plekken is het bijvoorbeeld al mogelijk om plastic apart in te zamelen. Wanneer dit apart wordt ingeleverd, wordt het niet bij de hoeveelheid restafval opgesteld en wordt de hoeveelheid afval dus minder. Dat er minder afval gecreëerd wordt, is natuurlijk super. Toch heeft het ook een nadeel en dat nadeel voelt u het meest in uw portemonnee.
Bekijk meer»

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende