Gemaakt op 15-10-2019 16:55
Krijgen we binnenkort statiegeld op blik?           

                       

Dat we allemaal minder afval gaan produceren is natuurlijk belangrijk voor het milieu. We moeten er steeds meer naar streven om een circulaire economie te creëren. Op veel vlakken lukt dat al best aardig. Door diverse campagnes word aangespoord om kapotte elektronische apparaten in te leveren op een centraal punt of om het apparaat te repareren. Toch gaat het lastig zijn om geen afval te produceren. Het is dan ook zaak om de hoeveelheid afval die we per dag produceren, goed te scheiden en te recyclen. De overheid verzint veel plannen om iedereen aan het scheiden van afval te krijgen. Er zijn namelijk nog steeds een hoop mensen die het niet doen. Deze maand stelde de coalitie voor om statiegeld op blik in te voeren. Het idee kwam van regeringspartij ChristenUnie en de motie werd ondersteund door CDA, D66, SP, PvdA en GroenLinks. Gaan we in 2022 dus ook blik in de supermarkt moeten inleveren zoals in Duitsland?
Bekijk meer»
Gemaakt op 09-09-2019 15:33
Het ophalen van huis-, tuin- en keukenafval wordt duurder           

                       

Het maakt niet uit in welke gemeente u woont. De kans is groot dat u te maken heeft gekregen met een nieuwe manier van afval ophalen of dat uw gemeente in 2020 het beleid gaat veranderen. Het inzamelen van afval is tegenwoordig een hot item. Dat komt omdat gemeentes aan milieueisen moeten voldoen van de overheid. De burgers moeten minder afval creëren waardoor gemeentes constructies verzinnen om de hoeveelheid afval terug te dringen. Voor een groot gedeelte zal dit bereikt worden door het beter sorteren van afval. Op veel plekken is het bijvoorbeeld al mogelijk om plastic apart in te zamelen. Wanneer dit apart wordt ingeleverd, wordt het niet bij de hoeveelheid restafval opgesteld en wordt de hoeveelheid afval dus minder. Dat er minder afval gecreëerd wordt, is natuurlijk super. Toch heeft het ook een nadeel en dat nadeel voelt u het meest in uw portemonnee.
Bekijk meer»
Gemaakt op 26-08-2019 10:26
Maak uw tuin herfstklaar           

                       

De zomer die we nu voor een groot deel achter de rug hebben is een van de warmste zomers ooit gemeten. 3 dagen achter elkaar werden warmte records verbroken en bleef men liever binnen dan buiten. Gelukkig zijn we nu weer aanbeland in minder heet weer en is het dus uitstekend om in de tuin te werken. Over iets meer dan een maand breekt de herfst alweer aan en bevinden we ons in regenachtig weer. Veel regen is niet ideaal om in de tuin te werken. Daarom zien we dat er veel klussen gedaan worden aan het einde van de zomer net voor de herfst begint. Vaak wordt er veel aandacht bestaand aan het zomerklaar maken van uw tuin, maar ook het herfstklaar van de tuin is iets om rekening mee te houden.
Bekijk meer»
Gemaakt op 17-07-2019 16:04
Zoveel afval werd er vorig jaar in Nederland geproduceerd           

                       

Aan het eind van de vorige maand kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek met de cijfers over afval in 2018. Daarin zijn wat interessante trends en weetjes te vinden. Tegenwoordig is het scheiden van afval zeer belangrijk en moeten we steeds meer gaan recyclen. De cijfers van het CBS zijn dan ook een mooie graadmeter om te kijken of we echt beter voor het milieu aan het zorgen zijn door netjes ons afval apart in te leveren. Bij een klus binnen of buiten het huis kunt u bij ons een afvalcontainer huren voor verschillende afvalstromen. Als u dus kiest voor een container huren bij Goedkopecontainer.nu, huurt u niet alleen een goedkope container, maar bent u ook goed bezig met recyclen.
Bekijk meer»

1 2 3 4 5 6 7 Volgende