Gemaakt op 17-07-2019 16:04
Zoveel afval werd er vorig jaar in Nederland geproduceerd           

                       

Aan het eind van de vorige maand kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek met de cijfers over afval in 2018. Daarin zijn wat interessante trends en weetjes te vinden. Tegenwoordig is het scheiden van afval zeer belangrijk en moeten we steeds meer gaan recyclen. De cijfers van het CBS zijn dan ook een mooie graadmeter om te kijken of we echt beter voor het milieu aan het zorgen zijn door netjes ons afval apart in te leveren. Bij een klus binnen of buiten het huis kunt u bij ons een afvalcontainer huren voor verschillende afvalstromen. Als u dus kiest voor een container huren bij Goedkopecontainer.nu, huurt u niet alleen een goedkope container, maar bent u ook goed bezig met recyclen.
Bekijk meer»
Gemaakt op 04-07-2019 15:43
Bouwbedrijf Heijmans stopt met plastic afval           

                       

Het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie hebben dit jaar een akkoord gesloten op het verbod van plastic wegwerp producten. Het verbod zal in 2021 van kracht gaan waardoor we vanaf dan geen plastic rietjes, bestek, borden en roerstaafjes meer tegen zullen gaan komen. De transformatie is tegenwoordig al duidelijk merkbaar. We zijn steeds meer bezig met het scheiden van afval en op veel plekken worden de plastic tasjes en rietjes al vervangen door papieren varianten. Het scheiden van afval is natuurlijk heel belangrijk. Als u bij ons kiest voor een afvalcontainer huren kunt u namelijk een container huren die bij uw afvalstroom past. Wanneer u een container huurt voor bijvoorbeeld alleen hout afval, kunnen wij dit snel verwerken tot nieuwe producten. Zo begint het scheiden van afval en het recycle proces dus al bij uw goedkope container. Vorige maand maakte het Brabantse bouwbedrijf Heijmans bekend een ban op plastic in te voegen op de bouwplaats. Heijmans wil verpakkingen dus zo veel mogelijk gaan weren. Net zoals de Europese Unie heeft Heijmans als doel om in 2021 het volledige bedrijf plastic vrij te houden. Alleen verpakkingen die 100% recyclebaar zijn mogen de bouwplaats op. Dat geldt natuurlijk voor de verpakkingen van bouwmaterialen, maar ook de bouwvakkers zullen hun boterhammetjes dus niet meer mee mogen nemen in een plastic zakje.
Bekijk meer»
Gemaakt op 13-06-2019 20:58
Positieve initiatieven met afval           

                       

Afval is natuurlijk niet het meest gezellige onderwerp om het over te hebben, maar je kunt er niet omheen. Dagelijks produceren we allemaal afval en dat moet ergens heen. Of het nu gaat om een lege verpakking die in de afvalbak gaat of een afvalcontainer huren voor een grote klus, u hebt altijd te maken met afval. Toch hoeft afval niet altijd een negatief gevoel op te roepen, er zijn namelijk genoeg initiatieven waardoor afval wat positiever in de aandacht komt. Wij hebben er een aantal verzameld die er voor ons uit sprongen.
Bekijk meer»
Gemaakt op 27-05-2019 14:38
Wat is de goedkoopste manier om van uw afval af te komen?           

                       

Wanneer er geklust gaat worden in uw huis, tuin of bedrijfspand, is er een ding wat zeker is. De kans is groot dat u met een hoop afval komt te zitten. Bij elke klus horen we dat er toch meer afval vrij kwam dan gedacht. Juist op dat moment bent u eigenlijk al te laat met nadenken waar al dat afval heen moet. Naast het inkopen van materialen en het eventueel inhuren van hulp bij het klussen, is het dus ook slim om na te denken waar al dat afval heen moet. We hebben voor u alvast de goedkoopste manieren gevonden.
Bekijk meer»

1 2 3 4 5 6 7 Volgende