Gemaakt op 01-08-2018 12:54
Hoe wordt plastic eigenlijk gerecycled?           

                       

Bij een container huren voor bijvoorbeeld tijdens een verbouwing gaat er een hoop afval in de container, eigenlijk altijd meer dan u van te voren denkt. Hout, glas, zand, stenen en ga nog maar even verder. Vaak komt u ook plastic tegen. Uiteraard kan dit ook gewoon in de container maar let wel op dat u gaat voor de juist afvalcontainer huren. In de containers voor bouw en sloopafval, grofvuil (huisraad) en dakafval mag plastic. Hou daar zeker rekening mee want bij het verkeerd beladen van een container worden extra kosten in rekening gebracht die uw goedkope container ineens een stuk duurder maken.
Bekijk meer»
Gemaakt op 15-03-2018 10:17

Waarom het huren van een afvalcontainer een milieubewuste keuze is

Het is één van de belangrijkste onderwerpen als het over ons milieu gaat, afval. De groei die verhuurbedrijven voor afvalcontainers doormaken is daarom ook groot te noemen. Dit betekent dat we behoorlijk bewust met ons milieu en leefomgeving bezig zijn, en dat is positief. We staan er niet altijd bij stil, maar we hebben er toch dagelijks mee te maken. Ieder mens produceert ongeveer 500 kilo afval per jaar, en dat is nogal wat. Waar moeten we met ons afval heen? En voor welke soorten afval kan je een container huren? Gelukkig is daar tegenwoordig een goede oplossing voor. Gemeente vuilcontainers, of ook wel kliko's genoemd, bieden al de mogelijkheid om ons huisafval te kunnen scheiden. Zo hebben we de mogelijkheid om het afval van groenten en fruit, plastic en ons huisvuil apart te houden. Toch komt het wel eens voor dat we meer afval produceren dan gebruikelijk is. Denk bijvoorbeeld eens aan een verbouwing of een verhuizing. Onze gemeente containers kunnen dit soort afval qua capaciteit vaak niet aan, en ook het scheiden van de verschillende soorten afval in deze containers lukt vaak niet. Een afvalcontainer huren is dan een goed alternatief. Bekijk meer»
Gemaakt op 24-01-2018 11:21

De belangrijkste informatie over afval in Nederland
In Nederland zijn we tegenwoordig steeds meer begaan bij het milieu en dat is een goede zaak. We worden steeds meer met onze neus op de feiten gedrukt als het aankomt op zaken als het broeikaseffect en de opwarming van de aarde. Ook het produceren en hergebruiken van afval speelt een belangrijke rol in dit proces. Wij Nederlanders doen het, in vergelijking met buurlanden, goed als het aankomt op het scheiden van ons afval. Maar ook voor ons is er nog ruimte voor verbetering.

Bekijk meer»
Gemaakt op 16-01-2018 08:57

Beter voor het milieu, slecht voor de omzet

Het aantal webshops groeit gestaag, mensen kopen steeds meer online en toch valt er minimaal eenmaal per week een stapel ongeadresseerd reclamedrukwerk in je brievenbus. Ditzelfde geldt voor huis-aan-huisbladen. Wil je deze in het geheel of deels niet ontvangen? Dan kun je een NEE-NEE sticker of NEE-JA sticker aanvragen en op je brievenbus plakken. Maar is dit niet de omgekeerde wereld? Vooral nu we steeds milieubewuster leven en ons meer en meer focussen op een duurzame toekomst? Volgens de gemeente Amsterdam wel. Zij hebben de JA-JA sticker geïntroduceerd. Het uiteindelijke doel hiervan is dat je standaard geen reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen ontvangt, tenzij je een JA-JA sticker op je brievenbus hebt geplakt. De ideale oplossing zou je denken. Toch denkt mening folderorganisatie, winkelier, uitgeverij en bezorger hier anders over.

Bekijk meer»