Gemaakt op 29-11-2018 10:09
Afval scheiden binnen de gemeentes gaat op de schop           

                       

Afval scheiden is belangrijk voor het milieu. Verschillende afvalstromen kunnen op deze manier beter worden hergebruikt en minder afval beland in de natuur als zwerfafval. Het scheiden van afval krijgt daarom de laatste tijd veel aandacht in het nieuws en in verschillende campagnes. Dat er veel aandacht aan wordt besteed is een goede. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in Nederland steeds meer afval wordt gescheiden en gerecycled.

We zijn dus op de goede weg. Vanuit de gemeente wordt tegenwoordig veel gedaan om het inleveren van verschillende afvalstromen zo makkelijk mogelijk te maken. Een verandering die we in Nederland steeds meer zien.
Bekijk meer»
Gemaakt op 12-11-2018 09:51
Naar de milieustraat of een container huren?           

                       

Of het nu gaat om een grote klus of een kleine klus. Kans is groot dat u met afval komt te zitten. Bij een verbouwing binnenshuis komt vaak veel steenpuin vrij en bij een make-over van de tuin komt u met een hoop groenafval te zitten. U kunt er voor kiezen om het zelf naar de milieustraat te brengen, maar ook een afvalcontainer huren is een optie. Vandaag kijken we naar beide opties en bekijken we wat de beste keuze is.
Bekijk meer»
Gemaakt op 31-10-2018 16:00
Nederland bedolven onder de afvaldumpingen           

                       

De afgelopen tijd is er in het nieuws en in actualiteitenprogramma's zoals EenVandaag veel aandacht besteed aan afvaldumpingen. Het gebeurd namelijk steeds vaker in ons land dat mensen hun afval in het bos dumpen in plaats van netjes een afvalcontainer huren of het in de kliko te gooien. Vooral boswachters hebben hun handen er aan vol. In plaats van hun taak als boswachter uit te voeren, zijn ze vaker bezig als vuilnisman om de rotzooi van anderen op te ruimen.
Bekijk meer»
Gemaakt op 18-10-2018 13:09
Kiest u voor een open of gesloten container?           

                       

Stel dat u gaat verbouwen of een grote klus in de tuin voor de boeg heeft. Groot kans dat u met een hoop afval komt te zitten waar u gemakkelijk van af wilt. Een afvalcontainer huren is dan een slimme keuze. Er zijn veel verschillende afvalcontainers dus er is er altijd wel een die bij uw soort afval past. Een afvalcontainer is niet duur, maar naast het type en de grootte heeft u nog een keuze die u kunt maken voor uw goedkope container. Gaat u voor een open of gesloten container? Wij nemen de voor- en nadelen met u door van beide soorten.
Bekijk meer»