Gemaakt op 16-01-2018 08:57

Beter voor het milieu, slecht voor de omzet

Het aantal webshops groeit gestaag, mensen kopen steeds meer online en toch valt er minimaal eenmaal per week een stapel ongeadresseerd reclamedrukwerk in je brievenbus. Ditzelfde geldt voor huis-aan-huisbladen. Wil je deze in het geheel of deels niet ontvangen? Dan kun je een NEE-NEE sticker of NEE-JA sticker aanvragen en op je brievenbus plakken. Maar is dit niet de omgekeerde wereld? Vooral nu we steeds milieubewuster leven en ons meer en meer focussen op een duurzame toekomst? Volgens de gemeente Amsterdam wel. Zij hebben de JA-JA sticker geïntroduceerd. Het uiteindelijke doel hiervan is dat je standaard geen reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen ontvangt, tenzij je een JA-JA sticker op je brievenbus hebt geplakt. De ideale oplossing zou je denken. Toch denkt mening folderorganisatie, winkelier, uitgeverij en bezorger hier anders over.

Bekijk meer»
Gemaakt op 19-12-2017 12:27

Plastic zwerfafval voorkomen is van levensbelang

Iedereen weet dat het beter is om het afval gescheiden in te zamelen en niet zomaar weg te gooien. Op die manier wordt het milieu minder belast. Toch wordt er nog steeds heel veel plastic op straat gegooid. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat veel mensen niet goed weten hoe schadelijk plastic afval in werkelijkheid is. In deze blog vertellen we iets meer over de gevaren van plastic zwerfafval.

Bekijk meer»
Gemaakt op 11-12-2017 15:52

Tips om de afvalcontainer schoon en fris houden

Iedereen weet dat vuilnisbakken en afvalcontainers vies kunnen zijn. De verklaring hiervoor is heel eenvoudig. De container biedt namelijk het ideale klimaat voor de bacteriën in het afval. Die kunnen zich in een razend tempo vermenigvuldigen. Dit proces wordt nog eens versneld als de temperaturen hoog oplopen in de zomermaanden. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat afvalcontainers snel smerig worden en stinken. Dit kan weer allerlei ongedierte aantrekken. Een erg onhygiënische situatie dus. U kunt daarom voor kiezen om de container door een professioneel bedrijf te laten reinigen. Veel gemakkelijker en voordeliger is het om zelf aan de slag te gaan. Hieronder leest u hoe u de afvalcontainer in een mum van een tijd weer schoon krijgt en hoe u ervoor zorgt dat deze in de toekomst minder snel vies wordt. Ook hebben we een aantal handige tips waarmee u vieze luchtjes tegen kunt gaan.

Bekijk meer»
Gemaakt op 14-11-2017 12:00

Wat gebeurt er nadat ik het afval heb gescheiden?

Afval scheiden, milieubewust leven, bijdragen aan een duurzame toekomst: begrippen die onlosmakelijk zijn verbonden met de huidige wereld waarin we leven. Zo scheid je thuis waarschijnlijk al enige tijd je huis-, tuin- en keukenafval. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont krijg je hiervoor bepaalde afvalscheidingsproducten uitgereikt. Sommige mensen gaan hier enthousiast mee aan de slag, anderen zijn wat sceptischer. Zij vragen zich af of het gescheiden afval daadwerkelijk een apart traject doorloopt.

Bekijk meer»