• ALL-IN TARIEVEN
  • LEVERING IN HEEL NL
  • GEMAKKELIJK BESTELD
  • SNELLE LEVERING

Winkelmand

Impact COVID-10 op Afvalsector

05 nov 2020

De COVID-19-pandemie heeft al een enorme impact gehad op de afvalsector. Overheidsinstanties en gemeentelijke afvalbedrijven moesten hun afvalbeheersystemen en -procedures tijdens de lockdowns snel aanpassen. De sector moest zorgen voor de bescherming van zijn klanten en werknemers en tegelijkertijd de cruciale diensten van afvalinzameling en -verwerking behouden. Tegelijkertijd is er in sommige gevallen meer afval gegenereerd. Veel mensen hadden meer tijd en gingen een afvalcontainer huren en ruimden hun huizen, kelders en zolders op. In Duitsland resulteerde dit in lange rijen voor recyclingcentra die grof afval en afgedankte elektrische en elektronische apparatuur accepteerden. In België waren de inzamelcontainers voor tweedehands textiel gesloten en moesten mensen de gebruikte kleding thuis bewaren of zelf opruimen door bijvoorbeeld een afvalcontainer huren. En overal in Europa nam het illegaal dumpen van afval toe en kwam er een hele nieuwe afvalstroom de straten en huisvuilbakken binnen: persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bekijk meer

Waarom een container huren?

17 sep 2020

Gezien het feit dat we in een ongelooflijk door consumenten gedreven wereld leven, is het normaal dat ieder van ons een eerlijk deel van het afval produceert. Kijk eens rond in uw huis en u zult zien dat u veel dingen bezit en dat u de meeste ervan waarschijnlijk niet gebruikt. Het zou niet verbazen als u vroeg of laat denkt dat u uw huis moet opruimen.

Bekijk meer

Groenafval afvoeren?

24 aug 2020

Groenafval afvoeren?

Het is de hoogste tijd van het jaar om iets aan de tuin te doen. Vooral als de warme dagen voorbij zijn, zullen vele mensen overdenken om hun tuin te onderhouden. Er is altijd wel wat te doen. Met name het snoeien van planten en het maaien van het gras. Daarnaast groeit er ook altijd onkruid in een tuin die niet is voorzien van tegels. Het onderhouden van een tuin is natuurlijk leuk omdat het resultaat er naar afloop echt wel mag zijn. Maar tijdens dit onderhoud komt er veel groen afval bij kijken. Groen afval kan worden gezien als letterlijk al het afval dat groen is, zoals planten en grassen in de tuin. Maar hier horen ook fruit en groenten en voedsel bij. Kenmerkend voor dit soort afval is dat het nog heel goed bruikbaar is. Waarbij normaal restafval zal worden verbrand omdat het niet meer bruikbaar is, zal groenafval altijd worden verwerkt tot compost dat weer opnieuw kan worden gebruikt in de natuur. Het is dan altijd handig om dit soort afval te verzamelen zodat het kan worden opgehaald en worden gestort bij de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van dit soort afval.

Bekijk meer

C-HOUT

04 aug 2020

C-Hout is behandeld en geïmpregneerd hout zoals bijvoorbeeld bielzen en tuinhout.
Dit hout moet apart verwerkt worden en mag dus niet in de container, en er geldt een hoger tarief voor. Het hout bevat houtverduurzamingsmiddelen dat de levensduur van het hout verlengd, maar lastiger is om het te verwerken aan het eind van de levensduur.

Bekijk meer

Budgetcontainers - de oplossing voor grof afval!

22 jul 2020

Budgetcontainers - de oplossing voor grof afval!

Wilt u bouwwerken of renovatiewerken verrichten aan uw woning of bedrijfspand uitvoeren? Dan is het erg belangrijk dat u over de juiste hulpmiddelen beschikt! Een van die onmisbare voorzieningen is een container voor de opslag van grof vuil en bouwafval. De werf proper en overzichtelijk houden is niet enkel belangrijk om goede werken uit te kunnen voeren - ook de veiligheid van personeel hangt er van af.

Dankzij budgetcontainers kunt u voor een relatief lage prijs een kwalitatieve oplossing verwachten voor de opslag van grof- en ander vuil. Op die manier word bouwwerken uitvoeren aangenamer, overzichtelijker en veiliger!

Bekijk meer

Afval als duurzame bron

03 jul 2020

Afval als duurzame bron

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de plastic soep die onze oceanen teistert. In de oceanen drijven enorme eilanden bestaande uit afval rond. Dit afval, afkomstig van mensen over de hele wereld, vervuilt het zeewater en brengt de dieren die er leven in gevaar. Zeedieren raken verstrikt in het afval en krijgen plastic deeltjes in hun maag. De dieren met een maag vol plastic kunnen niet meer eten en zullen uiteindelijk sterven. Deze plastic soep is niet alleen enorm slecht voor het milieu, maar het is ook erg zonde dat alle grondstoffen in deze stukken afval zomaar verloren gaan. Bijna al deze stukken afval die ronddrijven in de oceaan, hadden we een tweede leven kunnen geven. Wij mensen kunnen hier zelf iets aan veranderen. Men kan een container huren of een afvalcontainer huren en hiermee bijdragen aan het verminderen van de plastic soep. Hoe containers kunnen bedragen aan het hergebruiken van verschillende soorten afval, zal in dit nieuwsbericht duidelijk worden.

Bekijk meer

Een betaalbare afvalcontainer huren

26 mei 2020

Een betaalbare afvalcontainer huren

Bent u een woning aan het bouwen en heeft u inmiddels een enorme berg aan puin bij elkaar gekregen? Of bent u aan het tuinieren geslagen en zit u met een hele stapel groenafval opgescheept? Het kan soms erg lastig zijn om te moeten stoppen met klussen, om uw afval weg te brengen. Een afvalcontainer huren, biedt hier de ideale uitweg.

Bekijk meer

Veel mensen bezig met werkzaamheden in en rond huis

25 apr 2020

Veel mensen bezig met werkzaamheden in en rond huis

Vanwege de maatregelen die er door het Nederlandse kabinet rond de coronacrisis zijn genomen, is het aantal mensen dat in en rond huis klust de afgelopen weken flink toegenomen. Het valt vaak al direct op in het straatbeeld: er zijn veel meer mensen dan anders bezig met tuin werkzaamheden, waarvoor ze regelmatig een afvalcontainer huren. Want de tuin gaat flink op de schop, of er wordt gekozen voor een container huren omdat er sloopwerk in huis plaatsvindt. Vanwege het verplicht thuis moeten zitten, is dit namelijk de ideale tijd om thuis lekker te gaan verbouwen. Of het nu de badkamer is, de tuin die aangepast wordt of de bouw van een dakkapel: dit is de ideale tijd om aan de slag te gaan om de woning klaar te maken voor de zomer en het najaar!

Bekijk meer

Container huren

07 apr 2020

Container huren

Een afvalcontainer huren ten tijde van Corona
Heel Nederland is in de greep van het Corona- virus en dit heeft ook gevolgen voor onze afvalverwerking. Mensen zijn namelijk massaal thuis en zijn daarom druk aan het klussen geslagen. Dit heeft tot gevolg dat het een topdrukte is bij de milieustraten en daar zitten we nou net weer niet op te wachten. De oplossingen is simpel en eenvoudig: ga een container huren.

Bekijk meer

Bouwen, verbouwen of grote schoonmaak? Een afvalcontainer huren zorgt voor efficiënt afvalbeheer

01 mrt 2020

Bouwen, verbouwen of grote schoonmaak? Een afvalcontainer huren zorgt voor efficiënt afvalbeheer

Wie werken wil uitvoeren of eindelijk eens komaf wil maken met veel gerief dat door de jaren heen verzameld werd, komt al gauw aan een heleboel afval. Heen en weer rijden naar het containerpark kost u veel tijd en energie, dus waarom niet kiezen voor een andere oplossing? Een container huren gaat snel, is eenvoudig en bespaart u tijd en energie.

Bekijk meer