085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Waar moet je op letten bij het container huren?

Bij een groot onderhoud in de tuin of grote renovatiewerken zit je vaker met een berg afval waar je niet meteen een pasklare oplossing voor vindt. Wanneer het om grote hoeveelheden afval gaat, is het niet altijd even praktisch om regelmatig naar het afvalbergstation met je auto te pendelen. Een afvalcontainer huren zorgt dan voor het ideale alternatief. Maar hoe werkt dat nu zo’n container huren en wat is het prijskaartje om een goedkope container te huren. Een kleine gids in een notendop waar je allemaal op moet letten.

Afvalcontainer huren: naar welk soort container ben je naar op zoek?

Het is bijzonder handig om op voorhand te brainstormen welk soort afval in de container komt te zitten. De reden dat je dit vooraf moet weten heeft te maken met het soort afval dat je wil dumpen. Containers heb je in verschillende soorten. De meest gebruikte containers op een rijtje:

  • Bouw- en sloopafval
  • puin
  • grondafval
  • groenafval
  • hout

Als je bijvoorbeeld grond saneert, heb je logisch gezien een grondcontainer nodig. Wie van plan is om te gaan snoeien, dan is een groene containerbak de beste optie en aan de orde. Afhankelijk welk ander afval je in een container gaat gooien, wordt de prijs bepaald door dei afvalstroom, dit kan enorm verschillen! Een goedkope container of een duurdere container hangt af van het soort afval en uiteraard het aantal kubieke meters van de container. Hoe groter de container, hoe duurder het prijskaartje.

Bij een container huren moet je enkele regels naleven

Aan het plaatsen van afvalcontainers zijn enkele regels verbonden die moeten worden nageleefd, zowel in uw gemeente als een intern reglement bij de containeronderneming. Enkele algemene vuistregels die je niet uit het oog mag verliezen:

Wettelijke regels van de gemeente
  • Op eigen terrein heb je van de gemeente geen vergunning nodig
  • Als je een container plaatst in een open ruimte heb je vaak toestemming nodig van de gemeente
  • Hou er rekening mee dat de regels van gemeente tot gemeente aanmerkelijk kunnen verschillen
Huishoudelijke regels van het containerbedrijf zelf
  • Voorzie bij het huren van een container voor voldoende ruimte
  • Check op voorhand of de locatie niet wordt geblokkeerd door auto’s bijvoorbeeld
  • Nooit de container op eigen houtje verplaatsen
  • Zorg ervoor dat de container altijd op een stabiele ondergrond wordt geplaatst
Wie is bij een afvalcontainer huren verantwoordelijk?

De verantwoordelijkheid bij een container huren ligt altijd bij de huurder. Bij eventuele ongevallen of schade kunnen zowel de gemeente als het container verhuurbedrijf je verantwoordelijk stellen. Het is dus heel belangrijk dat de afvalcontainer op een beveiligde plaats staat en geen gevaar vormt voor weggebruikers zoals autobestuurders of fietsers.

Wat is de huurtijd om een container te huren?

De tijdsduur van het huurcontract hangt af van het contract (met looptijd) dat je hebt afgesloten met het afvalbedrijf. Ook zal je rekening moeten houden hoe lang de gemeente een container in een openbare plek toestaat. Zo speelt uiteraard de plaats van de container een cruciale rol. In het overgrote deel van de gevallen mag de container 4 weken blijven staan. Daarna zal er € 12,10 per week extra worden gefactureerd.

Het ophalen van een container: enkele aandachtspunten
  • Laad het afval niet te vol op de container zodat het afval niet uitsteekt
  • Zorg dat het afval overeenkomt met het afval dat je contractueel bent overeengekomen met het afvalbedrijf
  • Voorzie dat de ruimte rondom de container volledig vrij is zodat een vrachtwagen de container probleemloos kan meenemen