085 003 0208

Levering in heel NL

All-in tarieven

Gemakkelijk besteld

Snelle levering

Wat gebeurt er nadat ik het afval heb gescheiden?

Bedrijven kiezen steeds vaker voor een eigen milieustraat

Veel bedrijven, groot en klein, hebben duurzaam ondernemen onderdeel gemaakt van hun bedrijfsstrategie. Deels gebeurt dit omdat ze een bijdrage willen leveren aan de circulaire economie en deels doen ze dit omdat hun klanten dit van ze verlangen. De exposure naar de buitenwereld toe speelt hierin dus ook een belangrijke rol. Om deze reden kiezen vooral grotere bedrijven ervoor om een eigen milieustraat te bouwen. Deze staten zijn vergelijkbaar met die van de afvalinzamelingspunten zoals je ze in iedere gemeente kunt vinden.

Alle containers op een rij

Op het bedrijfsterrein wordt op een eenvoudig toegankelijke locatie de milieustraat gevestigd. Met het containerbedrijf wordt vervolgens een afhaalfrequentie per afvalstroom afgesproken. Zo zal het ene bedrijf een hoge frequentie hebben op plastic en het andere bedrijf juist meer op bijvoorbeeld metaal. Op de borden van iedere container wordt duidelijk weergegeven welke afvalstroom waar naar toe gebracht moet worden. Het resultaat? Een geavanceerd afvalscheidingsproces waar ook de medewerkers met plezier aan bijdragen. Een milieustraat brengt doorgaans een positieve arbeidsmoraal met zich mee.

Gemeentelijke subsidies

Het verschilt per gemeente, maar wanneer je als bedrijf overweegt een milieustraat te plaatsen, ga dan zeker in overleg met de gemeentelijke vertegenwoordiger. Het is de gemeenten er namelijk veel aan gelegen zich als duurzaam te kunnen profileren. Bovendien worden gemeenten door de landelijke overheid gestimuleerd om afvalscheiding aan de bron te realiseren. Dit maakt deel uit van het overheidsprogramma ‘Van Afval Naar Grondstof’. Het doel is om de komende jaren het afval dat gestort en verbrand wordt te halveren. Zowel het bedrijfsleven als de gemeenten spelen hierin een belangrijke rol.